O nouă ediție care aduce strădania micilor producători locali și fermieri în farfurie, în preparate gătite de cei care se ghidează după aceleași principii.
Cu Istvan Deak împărtășim același drag de tot ceea ce înseamnă local, onest și simplu. El potențează gustul ingredientelor curate la Nativ ca executive chef, iar pe data de 20 martie, începând cu ora 18:00, cu un meniu special gândit împreună cu Andrei Leonard – head chef.
Meniu:
- Gustare: Pâine cu maia de grâu și secară, pogăcei cu cartofi, unt de la Torockoi afumat, morcov copt și sfeclă.
- Aperitiv rece: Păstrăv afumat cu lemn de prun, cu cremă de brânză și morcov murat cu tarhon, cătină si pudră de pătrunjel.
- Aperitiv cald: O mie de foi de cartofi cu gălbenuș cremos, sare acră, maioneză de hribi cu trufe negre, ceapă murată cu leuștean și muștar.
- Fel de bază: Obraz de vită fraged, sos de sfeclă, cremă de iaurt și pătrunjel, piure de țelină cu usturoi copt, sos de vin roșu cu ienupăr.
- Desert: Ecler cu cremă de cartofi și sfeclă, mălai crocant cu șofran românesc.
Preț: 180 lei / persoană
Rezervă o masă:
Vă invităm să vă așezați în tihnă la masă, să descoperiți povestea unor oameni și locuri din țara noastră și să o scriem împreună în continuare prin preparate care o să vă bucure gustul.
Pentru a rezerva o masă la evenimentul culinar, vă rugăm să alegeți data de 20 martie (meniu), numărul de persoane și ora la care doriți să veniți. Avem număr de locuri limitat.
Importanta ingredientelor bune și toate experiențele acumulate m-au făcut să mă întorc la rădăcini, să sap mai adânc pentru a (re)descoperi tradiția, aşa că împreună cu familia ne-am mutat la sat, într-o casă țărănească albastră.
Avem o mică fermă cu animale din rase similare cu cele care erau și acum 1000 de ani, livadă și grădină unde plantăm semințe autohtone pe care le-am găsit la producătorii din sat și din zonă, și pe care încercăm să îi susținem.
Trăim modest, mâncăm modest cu ceea ce producem și ce luăm de la alții din împrejurimi. O formă sustenabilă de viață care ne-a schimbat, ne-a deschis.
Acesta e și drumul pe care am pornit profesional și pe care doresc să merg mai departe: să susținem cât mai mult producătorii locali, să ne întoarcem la rădăcini, să ne amintim de unde venim.
Istvan Deak