Am ales să valorificăm gustul, strădania micilor producători locali de a-și îngriji pământul și dragostea fermierilor pentru animale. Horia este unul dintre oamenii care se ghidează în viață, nu doar în bucătărie, după valorile și filozofia NATIV. Ne place de el, nu doar ca bucătar, ci și ca om.
Spre bucuria noastră a răspuns pozitiv invitației noastre de a intra în bucătăria NATIV. O să facă un meniu special, miercuri 07 februarie 2024 (la cină). Elementul cheie care ne unește este dorința de a pune în evidență ingrediente curate, produse din țara noastră și de a le transpune într-o farfurie și în plăcerea de a ne așeza la masă, în tihnă, împreună cu cei dragi.
Azi, dacă aș fi pretențios, mi-aș zice chef de cuisine, dar cum nu sunt, pot zice despre mine că sunt un bucătar a cărui activitate profesională este concentrată în jurul paradigmei actuale a bucătăriei slow food. Experiența acumulată în cei peste 15 ani de activitate a reușit să mă ajute să conturez un concept culinar bine pus la punct, cu un centru de greutate extrem de bine definit: produsul local.
Horia Șimon
Meniu
- GUSTARE (120g): Păstrăv macerat în oțet de soc, miere, ardei copt și usturoi. Piele crocantă de păstrăv. Pâine neagrã, salată de icre de păstrăv, boabe de soc murate si pudră de mărar.
- APERITIV (120g): Straturi de sfeclă coaptă, brânză de capră de la La Colline, spumă de cafea cu lapte de capră, cireșe și alune de pădure zdrobite.
- FEL DE BAZĂ (250g): Mușchiuleț de vită, cartofi în straturi, prăjiți în untură de rață, morcovi copți în fulgi de inimă de vită deshidratată și spumă de măduvă.
- DESERT (100g): Bezea din Năsal în pudră de zmeură deshidratată și sos de măceșe.